Qwirkle
search
  • Qwirkle

Qwirkle

€ 35,00

Uitgever: 999 Games
Auteur: Susan McKinley Ross
Spelers: 2-4
Speelduur: 45
Leeftijd: 6+
Taal: Nederlands/ Frans

Aantal
Laatste items in voorraad

Het abstracte spel Qwirkle bestaat uit 108 houten blokken met zes verschillende vormen in zes verschillende kleuren. Er is geen bord, spelers gebruiken gewoon een beschikbaar vlak oppervlak.

De spelers beginnen het spel met zes blokken. De startspeler plaatst blokken met één bijpassende eigenschap (kleur of vorm, maar niet beide) op tafel. Daarna voegt een speler blokken toe die grenzen aan ten minste één eerder gespeeld blok. De blokjes moeten allemaal op een lijn liggen en overeenkomen, zonder duplicaten, met de kleur of vorm van het vorige blokje.

Spelers scoren één punt voor elk gespeeld blokje plus alle blokjes ernaast. Een blokje kan in meer dan één richting scoren. Als een speler een lijn voltooit die alle zes vormen of kleuren bevat, worden er zes extra punten gescoord. De speler vult dan zijn hand aan tot zes blokjes.

Het spel eindigt als de trekzak leeg is en een speler al zijn overgebleven blokjes uitspeelt, waarmee hij een bonus van zes punten verdient. De speler met de hoogste score wint.

Datasheet

Aantal Spelers
2
3
4
5
6
Speelduur
30 tot 60 min

Specifieke referenties

ean13
8717249199519