Dominion: Avonturen
search
  • Dominion: Avonturen
  • Dominion: Avonturen

Dominion: Avonturen

€ 36,60

Uitgever: 999 Games
Auteur: Donald X. Vaccarino
Spelers: 2-4
Speelduur: 30
Leeftijd: 14+
Taal: Nederlands

Aantal
Laatste items in voorraad

Het leven is een uitdagend avontuur of niets. Je bent er niet zeker van welke van de twee, maar je hebt de keuzes verminderd. Je bent rijk aan levenservaring, maar hebt altijd moeite gehad om deze tegen goederen en diensten te ruilen. Het is tijd om jouw fortuin te zoeken, of eigenlijk dat van wie dan ook, net wie het dichtstbij is. In het westen ligt het land van melk en honing, vol met reuzenbijen en gigantische koeien. In het oosten het land van eieren en drop. In het noorden liggen verraderlijke moerassen en in het zuiden aanlokkelijke jungles. Maar deze zijn allemaal al vakkundig geplunderd. Je hebt legenden gehoord, die vertelden van een vijfde richting, die nog nooit is verkend. Waar schatten nog in de aarde verborgen zijn. Je hebt je zwaard en je overlevingspakket, geërfd van je voorouders. Je hebt rekruten gerekruteerd en huurlingen gehuurd, je hebt je harnas gepoetst en je partner gerustgesteld. Je hangt een bord op met de tekst “Op avontuur”. En daarna een ander bord met de tekst “Pas op voor de hond”, mochten bepaalde mensen verkeerde ideeën hebben. Je zadelt je hengst en gaat op weg.

Deze uitbreiding bevat 400 kaarten, 6 tableaus en 60 fiches. Er worden 30 nieuwe koninkrijkkaarten geïntroduceerd, waaronder een aantal "duurzame", die ook in volgende beurten actief zijn. Verder zijn er reservekaarten, die je voor later kunt bewaren en gebeurteniskaarten, waarmee je andere zaken dan kaarten kunt kopen, zoals fiches die de effecten van kaarten wijzigen.

Dominion: Avonturen is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen. Je hebt daaruit namelijk de overwinnings- en geldkaarten nodig.

Specifieke referenties

ean13
8717249200352