• Nieuw
Kip-Koe-Koning
search
  • Kip-Koe-Koning

Kip-Koe-Koning

€ 10,60
Inclusief belasting

Uitgever: White Goblin Games
Auteur: Reinhard Staupe
Spelers: 2-4
Speelduur: Minder dan 30 min
Leeftijd: 8+
Taal: Nederlands

Aantal

Kies de kaarten die je in Kip-Koe-Koning wilt hebben en idealiter komen ze in je verzameling terecht - en worden ze niet weggegooid.

Om te spelen schud je de 112 kaarten en leg je drie kaarten in 6 tot 8 genummerde kolommen, afhankelijk van of je met twee, drie of vier personen speelt. Tegelijkertijd geeft iedereen aan welke kolom kaarten hij of zij wil pakken. Als niemand anders die kolom heeft opgeëist, neem je de kaarten en voeg je ze toe aan je verzameling; als twee of meer spelers dezelfde kolom kiezen, moet je de laatste kaart van die kolom weggooien. Ga zo door tot alle spelers kaarten van een kolom hebben genomen.

Vul de kolommen aan tot drie kaarten elk en speel dan nog een ronde. Als een speler aan het einde van een ronde minstens 13 kaarten heeft verzameld, scoor je ieders verzameling, waarbij gelijke standen vriendschappelijk zijn:

Koningen scoren op basis van hoeveel je er hebt: (n-1)² punten.

Ridders zijn elk 1 punt, tenzij je de meeste hebt, dan zijn ze elk 2 punten.

Kerken geven 10 punten aan degene die de meeste heeft verzameld.

En zo verder. Sommige kaarten hebben een X, en deze kaarten worden na de eerste waardering afgelegd. De spelers blijven rondes spelen tot de stapel op is, dan scoren de spelers opnieuw voor hun verzameling. Wie de hoogste gecombineerde score heeft

Specifieke referenties

ean13
8718026306045