• Nieuw
Cities
search
  • Cities

Cities

€ 31,30
Inclusief belasting

Uitgever: 999 Games
Auteur: Phil Walker - Harding & Steve Finn
Spelers: 2-4
Speelduur: 45 minuten
Leeftijd: 10+
Taal: Nederlands

Aantal
Laatste items in voorraad

Je hebt van de gemeenteraad de opdracht gekregen om een plan te maken om een hele buurt in de stad te transformeren. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe huizen, kantoorgebouwen, parken en recreatiegebieden bij het water te bouwen. Het ligt in jouw handen om van de stad een betere plek te maken.

Cities is een stadsbouwspel waarin je de beste projecten opstelt en ze in je eigen speelgebied rangschikt. Het is ontworpen door Steve Finn en Phil Walker Harding en geïllustreerd door Jorge Tabanera. Het is geschikt voor groepen van 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 40 minuten. Met actie- en grondstofontwerpmechanismen kun je de steden Sydney, Venetië, New York, Barcelona, Rio de Janeiro, Lissabon, Mexico City en Buenos Aires bezoeken. Kun jij de mooiste wijk ontwerpen?

Het spel wordt gespeeld over acht ronden (of vier ronden in een spel voor twee spelers). Elke ronde gebruiken de spelers hun werkers om 1 scorekaart, 1 stadstegel, 1-2 kenmerktegels en 2-4 bouwstenen te verzamelen. Stadtegels bestaan uit parkvelden, watervelden en gebouwenvelden. Bouwstenen worden op bouwvelden van dezelfde kleur geplaatst om gebouwen te vormen, die 1-4 verdiepingen hoog kunnen zijn. Als een speler een prestatie verricht, plaatst hij een van zijn schijven op het prestatiebord. Aan het einde van het spel tellen de spelers de punten op die ze hebben verdiend met al hun puntenkaarten en prestaties.

Specifieke referenties

ean13
8720289478605