• Nieuw
Gozert
search
  • Gozert

Gozert

€ 18,30
Inclusief belasting

Uitgever: Asmodee
Auteur: Pieter Koolwijk
Spelers: 2-5
Speelduur: 30-60 minuten
Leeftijd: 8+
Taal: Nederlands

Aantal

Het bordspel Gozert is bedacht door en voor kinderen (Winnaars Kinderboekenspel 2023) en is gebaseerd op kinderboek Gozert. Ties heeft hierin de hoofdrol, hij noemt zijn onzichtbare vriend Gozert. Zij beleven samen de meest fantastische avonturen op 11 verschillende plaatsen. Deze worden daarom avontuurplaatsen genoemd. Wanneer Ties hier alleen is, blijft het saai en kleurloos. Als Gozert verschijnt, wordt de omgeving vrolijker en kleurrijker, maar het loopt altijd uit de hand… In Gozert Het Bordspel is iedere speler zo’n Gozert.

Wat is het doel van het spel? Ties moet, volgens veel verschillende verdachten, loskomen van zijn onzichtbare vriend. Er zijn een heleboel mensen om hem heen die dat willen. Van de Kinderopvangjuf tot Dokter Kees en van Jan de Viking tot Victor Robothoofd. Maar wie van hen wil dit nu het meest? Dat is het mysterie wat je in Gozert Het Bordspel mag oplossen.

Tijdens het bordspel ben jij Gozert en verzamel je aanwijzingen over de 8 verdachten. Dat zijn kenmerken van de verdachten, zoals ‘verdachte heeft geen horens’ of "verdachte staat niet maar zit of loopt". Deze aanwijzingen hou je met afstreepfiches bij op je verdachtenkaart.

Als je voldoende aanwijzingen hebt gevonden, blijft er maar één verdachte over, die volgens jou het meest wil dat Ties loskomt van Gozert. Dat kan voor iedere speler een andere verdachte zijn. Heb je na het vinden van jouw verdachte als eerste het einde bereikt, dan win je het spel!

Doordat de verdachte bij elk spel anders is, is Gozert Het Bordspel goed herspeelbaar en elke keer anders. Ook is er een gevorderden-variant als je Gozert Het Bordspel vaker hebt gespeeld en wat extra uitdaging wil. Ook is er een extra Levelboekje waar je elk potje een uitdagende opdracht erbij krijgt. Er zijn 5 levels met elk 5 opdrachten. Als je alle opdrachten hebt voltooid, krijg je een echt Gozert-diploma.

Gozert Het Bordspel is perfect voor een leuke spelletjesavond met kinderen van 8 jaar en ouder. Het is extra leuk als je het boek al gelezen hebt, echter is het niet nodig om het spel te spelen. Je speelt Gozert Het Bordspel met 2 tot 5 personen en de speelduur is 30 minuten.

Specifieke referenties

ean13
8717371242336